Een rol renovlies van 150 gram per vierkante meter ligt op een tafel, klaar voor gebruik bij een doe-het-zelfproject voor wandafwerking.

Wat is renovlies 150 gram? Een complete gids

Renovlies 150 gram is een term die je vaak tegenkomt bij het renoveren of decoreren van je interieur. Maar wat houdt renovlies van 150 gram eigenlijk in?

In deze uitgebreide blog gaan we dieper in op deze populaire wandafwerking, wat het is, waarom het zo geliefd is en hoe je het kunt gebruiken om je muren strak af te werken.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Wat is renovlies 150 gram?

Renovlies 150 gram, ook wel glasvezelbehang genoemd, is een type wandbekleding dat bestaat uit fijne glasvezel draden die met elkaar zijn verweven tot een stevig en flexibel materiaal.

Het wordt geleverd in rollen en kan rechtstreeks op de muur worden aangebracht met behulp van behanglijm. Je moet wel eerst je gipsplaten glad stucen.

Ontdek de grootste voordelen van een muur egaliseren.

Renovlies van 150 gram per vierkante meter verwijst naar het gewicht van het materiaal, wat aangeeft hoeveel gram glasvezel er per vierkante meter aanwezig is.

Deze specifieke variant staat bekend om zijn lichtgewicht en soepele eigenschappen, waardoor het gemakkelijk te hanteren is tijdens de installatie.

Lees ook: Renovlies behang 150 gram

Waarom kiezen voor renovlies 150 gram?

Renovlies van 150 gram per vierkante meter heeft verschillende voordelen die het een aantrekkelijke keuze maken voor wandafwerking:

  1. Verbergt oneffenheden: Het gebruik van renovlies helpt bij het verbergen van kleine scheurtjes, putjes en andere oneffenheden op de muur, waardoor een glad en strak oppervlak ontstaat.
  2. Duurzaamheid: Renovlies is zeer duurzaam en kan jarenlang meegaan zonder te scheuren of los te laten, waardoor het een kosteneffectieve optie is op lange termijn.
  3. Schilderklaar: Na het aanbrengen van renovlies is het oppervlak direct klaar om te worden geschilderd in de gewenste kleur, waardoor het een veelzijdige keuze is voor verschillende interieurstijlen.

Hoe gebruik je renovlies 150 gram?

Het aanbrengen van renovlies van 150 gram per vierkante meter vereist enige voorbereiding en nauwkeurigheid, maar kan relatief eenvoudig worden uitgevoerd met de juiste instructies en gereedschappen.

In het algemeen omvat het proces het voorbereiden van de muur, het aanbrengen van behanglijm, het plaatsen van het renovlies en het afwerken met verf of andere afwerkingsmaterialen.

Je kunt met 150 gram renovlies ook trappen behangen en schilderen.

Dit is renovlies behang in de praktijk

Renovlies van 150 gram per vierkante meter is een veelzijdige en duurzame optie voor wandafwerking die een strak en professioneel resultaat oplevert.

Met zijn vermogen om oneffenheden te verbergen en gemakkelijk te schilderen, is het een populaire keuze voor zowel doe-het-zelvers als professionals.

Met de informatie en tips uit deze gids ben je goed uitgerust om renovlies 150 gram succesvol toe te passen in je eigen interieurprojecten.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven