Twee rollen renovlies van verschillende gewichten, 150 gram en 200 gram per vierkante meter, liggen naast elkaar op een tafel, klaar voor gebruik bij een doe-het-zelfproject voor wandafwerking.

Renovlies 150 of 200 gram: Hoe kies je de juiste optie voor jouw project?

Bij het renoveren of opfrissen van je interieur is het kiezen van de juiste materialen essentieel voor een succesvol resultaat.

Een van de belangrijke beslissingen die je moet nemen, is de keuze tussen renovlies met een gewicht van 150 gram per vierkante meter of 200 gram per vierkante meter.

In deze blog gaan we dieper in op de verschillen tussen deze twee opties en geven we je advies over hoe je de juiste keuze kunt maken voor jouw specifieke project.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Renovlies: Een duurzame en veelzijdige wandbekleding

Renovlies, ook wel glasvezelbehang genoemd, is een populair materiaal voor wandafwerking vanwege zijn duurzaamheid en veelzijdigheid.

Het wordt gebruikt om onvolkomenheden op muren te verbergen en zorgt voor een gladde en strakke afwerking die ideaal is voor schilderen of behangen. Dit zijn onze behang prijzen.

Renovlies 150 gram: Lichtgewicht en flexibel

Renovlies met een gewicht van 150 gram per vierkante meter is een lichtgewicht optie die gemakkelijk te hanteren is tijdens het aanbrengen.

Het is flexibel en past zich goed aan oneffenheden op de muur aan. Deze variant is ideaal voor het bedekken van lichte onvolkomenheden en het creëren van een gladde afwerking.

Renovlies 200 gram: Sterker en dikker

Renovlies met een gewicht van 200 gram per vierkante meter is iets sterker en dikker dan de 150 grams variant.

Het biedt een betere dekking voor grotere oneffenheden op de muur en zorgt voor een nog gladdere afwerking. Vliesbehang is dan een geweldige optie.

Deze optie is geschikt voor muren met meer uitgesproken gebreken of voor ruimtes waar extra duurzaamheid gewenst is.

Hoe kies je tussen renovlies 150 of 200 gram?

Bij het kiezen tussen renovlies van 150 of 200 gram per vierkante meter, zijn er een paar factoren om rekening mee te houden:

  • De staat van de muur: Als de muur relatief glad is met slechts lichte onvolkomenheden, kan renovlies van 150 gram voldoende zijn. Voor muren met meer uitgesproken gebreken, zoals grotere scheuren of putten, kan renovlies van 200 gram een betere optie zijn.
  • Gewenste duurzaamheid: Als je op zoek bent naar extra duurzaamheid of als de ruimte veel wordt gebruikt, kan renovlies van 200 gram de voorkeur hebben vanwege zijn sterkere eigenschappen.
  • Besparen op de kosten: mocht je behang te duur vinden dan kun je ook kiezen voor goedkoop spagtelpoets.

Kies een renovlies dikte die past bij je muur

Of je nu kiest voor renovlies van 150 gram of 200 gram per vierkante meter, beide opties bieden een uitstekende basis voor een gladde en duurzame wandafwerking.

Het maken van de juiste keuze hangt af van de staat van de muur, het gewenste eindresultaat en je persoonlijke voorkeur.

Met deze informatie ben je goed uitgerust om de juiste beslissing te nemen voor jouw renovatieproject.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven