Een rol renovlies van 150 gram per vierkante meter ligt op een tafel, omringd door verfkwasten en behanglijm, terwijl een persoon het materiaal bestudeert voor een doe-het-zelf project.

Renovlies 150 gram voor- en nadelen: overzicht

Renovlies van 150 gram per vierkante meter is een veelgebruikte optie voor het afwerken van binnenmuren vanwege zijn duurzaamheid en veelzijdigheid.

Maar net als bij elk ander materiaal heeft renovlies van 150 gram zijn eigen set voor- en nadelen.

In deze blog gaan we dieper in op de voor- en nadelen van renovlies van 150 gram, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen bij het kiezen van de juiste wandafwerking voor jouw project.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Voordelen van renovlies 150 gram:

  1. Duurzaamheid: Renovlies van 150 gram per vierkante meter is gemaakt van stevig materiaal dat bestand is tegen scheuren en slijtage, waardoor het een duurzame keuze is voor wandafwerking.
  2. Oneffenheden verbergen: Het gebruik van renovlies helpt bij het verbergen van kleine oneffenheden en scheurtjes in de muur, wat resulteert in een glad en strak oppervlak. Zit er behang op de wanden? Bouwbehang verwijderen in 3 stappen.
  3. Eenvoudig overschilderbaar: Renovlies van 150 gram is gemakkelijk overschilderbaar, waardoor je eindeloos kunt variëren in kleuren en afwerkingen voor je interieur.
  4. Brandvertragend: Veel renovlies van 150 gram per vierkante meter is brandvertragend, wat zorgt voor extra veiligheid in huis.

Nadelen van renovlies 150 gram:

  1. Prijs: Renovlies van 150 gram kan duurder zijn dan traditioneel behang, wat een hogere initiële investering met zich meebrengt.
  2. Installatie kan arbeidsintensief zijn: Het aanbrengen van renovatievlies van 150 gram vereist enige voorbereiding en nauwkeurigheid, wat extra tijd en moeite kan kosten.
  3. Mogelijke zichtbaarheid van naden: Als renovlies behangen niet goed gebeurd, kunnen er zichtbare naden ontstaan tussen de banen, wat afbreuk kan doen aan de algehele uitstraling van de wand.

Lees ook: Renovlies 150 gram verwijderen

Meer voordelen dan nadelen bij renovlies

Renovlies van 150 gram per vierkante meter biedt verschillende voordelen zoals duurzaamheid, camouflage van oneffenheden en eenvoudig overschilderbaarheid.

Echter, het kan gepaard gaan met hogere kosten en een arbeidsintensievere installatie. Door de voor- en nadelen af te wegen, kun je bepalen of renovlies van 150 gram de juiste keuze is voor jouw project.

Met de juiste planning en uitvoering kun je genieten van een prachtig afgewerkte ruimte die lang meegaat.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven