Een persoon gebruikt een plamuurmes om renovlies van 150 gram per vierkante meter voorzichtig van de muur te schrapen, terwijl behangafweekvloeistof op de achtergrond wordt aangebracht voor een soepele verwijdering.

Renovlies 150 gram verwijderen: Sneller kan Niet

Renovlies van 150 gram per vierkante meter kan een uitstekende keuze zijn voor wandafwerking, maar er komt een tijd dat je het misschien wilt verwijderen, bijvoorbeeld bij het renoveren van je interieur.

Het verwijderen van renovlies kan een uitdagende taak lijken, maar met de juiste aanpak en gereedschappen kan het proces soepel verlopen.

In deze blog delen we een praktische gids voor het verwijderen van renovlies van 150 gram, inclusief handige tips en stappen om het proces te vereenvoudigen.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Voorbereiding

Voordat je begint met het verwijderen van renovlies, is het belangrijk om de nodige voorbereidingen te treffen:

  1. Bescherm de vloer: Leg afdekfolie of oude doeken op de vloer om deze te beschermen tegen stof en vuil tijdens het verwijderen.
  2. Verwijder eventuele meubels: Verwijder meubels en andere objecten uit de kamer om voldoende werkruimte te creëren.
  3. Maak het renovlies los: Gebruik een prikroller of behangperforator om kleine gaatjes in het renovlies te maken. Dit zal helpen om de behangafweekvloeistof beter te laten doordringen. Is het ander behang? Tips voor glasweefselbehang verwijderen.

Behang afweekvloeistof aanbrengen

Behangafweekvloeistof is een effectieve manier om het renovlies los te weken van de muur. Volg deze stappen:

  1. Breng de behangafweekvloeistof aan: Gebruik een kwast of spons om de behangafweekvloeistof gelijkmatig aan te brengen op het renovlies. Werk in secties om te voorkomen dat het middel opdroogt voordat je het kunt verwijderen.
  2. Laat de vloeistof intrekken: Laat de behangafweekvloeistof enige tijd intrekken, volgens de instructies op de verpakking. Dit zal het renovlies verzachten en losmaken van de muur.

Zo kun je met behang een plafond behangen.

Verwijderen van het renovlies

Nu het renovlies is verzacht door de behangafweekvloeistof, kun je beginnen met het verwijderen ervan:

  1. Gebruik een plamuurmes: Gebruik een plamuurmes om voorzichtig het losgeweekte renovlies van de muur te schrapen. Werk van boven naar beneden en neem kleine stukjes tegelijk om beschadiging van de muur te voorkomen.
  2. Herhaal indien nodig: Als sommige delen van het renovlies moeilijk loskomen, breng dan meer behangafweekvloeistof aan en laat het opnieuw intrekken voordat je verdergaat met schrapen.

Je kunt ook kiezen voor glad glasvliesbehang aanbrengen.

Opruimen en afwerking

Nadat het renovlies volledig is verwijderd, is het tijd om de kamer op te ruimen en de muren voor te bereiden op verdere afwerking:

  1. Verwijder eventuele lijmresten: Gebruik een vochtige doek of een mild reinigingsmiddel om eventuele lijmresten van de muur te verwijderen.
  2. Repareer eventuele schade: Controleer de muur op eventuele beschadigingen en repareer deze indien nodig met geschikt vulmiddel.
  3. Laat de muur drogen: Laat de muur volledig drogen voordat je verder gaat met schilderen, behangen of andere afwerkingen.

Met deze praktische gids en handige tips kun je renovlies van 150 gram per vierkante meter moeiteloos verwijderen en je interieur voorbereiden op verdere renovaties.

Met zorgvuldige planning en uitvoering kun je genieten van een frisse start en een prachtig vernieuwde ruimte.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven