Een rol renovlies van 150 gram per vierkante meter ligt op een tafel, omringd door verfkwasten en gereedschappen, klaar voor installatie tijdens een renovatieproject.

Renovlies 150 gram renovatie: De perfecte oplossing

Bij het renoveren van een woning is het kiezen van de juiste wandafwerking essentieel voor het creëren van een vernieuwde en aantrekkelijke uitstraling.

Renovlies van 150 gram per vierkante meter is een uitstekende keuze voor renovatieprojecten vanwege zijn duurzaamheid en veelzijdigheid.

In deze blog verkennen we waarom renovlies van 150 gram de perfecte oplossing is voor renovaties, en delen we praktische tips voor een geslaagde installatie.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Waarom kiezen voor renovlies 150 gram bij renovatie?

  1. Verbergt imperfecties: Tijdens renovaties komen vaak kleine scheurtjes, deuken en andere oneffenheden in de muren tevoorschijn. Renovlies van 150 gram per vierkante meter biedt een uitstekende dekking en kan deze imperfecties effectief verbergen, waardoor een gladde en strakke afwerking ontstaat.
  2. Spachelteputz behangen: Je kunt renovlies niet over spack heen brengen. Je moet eerst het spachtelputz glad laten maken.
  3. Duurzaamheid: Renovaties zijn investeringen voor de lange termijn, en daarom is het belangrijk om materialen te kiezen die lang meegaan. Renovlies van 150 gram staat bekend om zijn duurzaamheid en kan jarenlang mooi blijven zonder te vervagen of te beschadigen.
  4. Overschilderbaarheid: Renovlies van 150 gram is gemakkelijk overschilderbaar, waardoor je eindeloos kunt variëren in kleuren en afwerkingen om de vernieuwde ruimte naar jouw smaak te personaliseren.

Lees ook: wat kost behangen per m2

Tips voor het installeren van renovlies 150 gram bij renovatie

  1. Grondige voorbereiding: Zorg ervoor dat de muren schoon, droog en glad zijn voordat je begint met het aanbrengen van het renovlies. Repareer eventuele beschadigingen en vul gaten en scheurtjes op voor een optimale afwerking.
  2. Gipsplaten behangen: Dit is alleen mogelijk als je eerst gipsplaten stuct. Dit zorgt voor de juiste ondergrond. Lees meer over gipsplaten stucen.
  3. Kwaliteitsmaterialen gebruiken: Investeer in hoogwaardige behanglijm en gereedschappen om een professioneel resultaat te bereiken. Dit voorkomt problemen zoals luchtbellen en loslatend behang.
  4. Nauwkeurigheid is belangrijk: Werk nauwkeurig en geduldig tijdens het aanbrengen van het renovlies om een gelijkmatige en strakke afwerking te garanderen.
  5. Professionele hulp inschakelen indien nodig: Als je twijfelt over je doe-het-zelf vaardigheden, overweeg dan om een professional in te schakelen voor het installeren van het renovlies. Dit kan problemen en extra kosten in de toekomst voorkomen.

Door te kiezen voor renovlies van 150 gram per vierkante meter bij renovaties, creëer je een frisse en duurzame wandafwerking die jarenlang mooi blijft.

Met deze praktische tips ben je goed voorbereid om aan de slag te gaan en je vernieuwde ruimtes te transformeren tot ware pareltjes.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven