Een persoon brengt renovlies van 150 gram aan op een muur met een roller, terwijl een andere persoon het gladstrijkt met een behangspatel.

Renovlies 150 gram plakken: Stapsgewijze handleiding

Renovlies, met een gewicht van 150 gram per vierkante meter, is een uitstekende keuze voor het creëren van een duurzame en esthetisch aantrekkelijke afwerking voor binnenmuren.

Of je nu een doorgewinterde klusser bent of net begint met doe-het-zelven, het plakken van renovlies vereist zorgvuldige planning en uitvoering voor een professioneel resultaat.

In deze uitgebreide blog delen we een stapsgewijze handleiding om renovlies van 150 gram per vierkante meter naadloos op je muren aan te brengen.

Van de voorbereiding tot de laatste afwerkingsdetails, wij leggen je het uit!

Wil je renovlies laten plakken? Ons team levert betaalbaar vakwerk!

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Stap 1: Voorbereiding van het oppervlak

Een goede voorbereiding van het oppervlak is essentieel voor een glad resultaat bij het aanbrengen van renovlies of glasvezelbehang.

Volg deze stappen:

 1. Reinig de muur grondig: Verwijder stof, vuil en eventuele oude behangresten van de muur. Een schone ondergrond zorgt voor een betere hechting van het renovlies.
 2. Repareer oneffenheden: Vul gaten, scheuren en andere oneffenheden in de muur op met geschikt vulmiddel. Zorg ervoor dat de muur volledig glad is voordat je verdergaat.
 3. Schuur de muur: Gebruik schuurpapier om eventuele ruwe plekken glad te maken en de muur licht op te ruwen. Dit bevordert de hechting van het renovlies.
 4. Breng een geschikte primer aan: Breng een laag primer aan op de muur om de hechting van het renovlies te verbeteren en de absorptie te verminderen. Laat de primer volledig drogen volgens de instructies van de fabrikant.

Stap 2: Het aanbrengen van het renovlies

Nu de muur is voorbereid, is het tijd om het renovlies aan te brengen. Volg deze stappen voor een vlekkeloze installatie:

 1. Snijd het renovlies op maat: Meet de hoogte van de muur en snijd het renovlies op maat, waarbij je extra lengte aan de boven- en onderkant toevoegt om eventuele onregelmatigheden te dekken.
 2. Breng lijm aan op de muur: Gebruik een roller of kwast om een gelijkmatige laag behanglijm aan te brengen op de muur. Werk in secties om te voorkomen dat de lijm opdroogt voordat je het op renovlies behang 150 gram aanbrengt.
 3. Plaats het renovlies op de muur: Positioneer het gesneden stuk renovlies tegen de muur, beginnend vanaf de bovenkant. Druk het renovliesbehang voorzichtig aan en gebruik een behangspatel om eventuele luchtbellen glad te strijken.
 4. Trim overtollig materiaal af: Snijd het overtollige materiaal aan de boven- en onderkant van de muur af met een scherp mes voor een nette afwerking.

Lees ook: Renovlies 150 gram behangen

Stap 3: Afwerking en inspectie

Na het aanbrengen van het renovlies is het belangrijk om de afwerking te perfectioneren en het resultaat te inspecteren:

 1. Laat het renovlies drogen: Laat het renovlies volledig drogen volgens de instructies van de fabrikant voordat je verdergaat met schilderen of verdere afwerking.
 2. Controleer op onvolkomenheden: Inspecteer het oppervlak zorgvuldig op eventuele luchtbellen, rimpels of losse randen. Indien nodig, gebruik een behangspatel om deze glad te strijken en extra lijm aan te brengen.
 3. Breng afwerklagen aan: Schilder het renovlies in de gewenste kleur of breng een andere afwerking aan om het gewenste uiterlijk te bereiken.

Met deze gedetailleerde handleiding ben je goed uitgerust om renovlies van 150 gram per vierkante meter moeiteloos op je muren aan te brengen.

Met zorgvuldige voorbereiding, nauwkeurige uitvoering en aandacht voor detail kun je genieten van een prachtig afgewerkte ruimte die lang meegaat.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven