Een persoon brengt renovlies van 150 gram aan op een muur met een roller, terwijl een andere persoon het gladstrijkt met een behangspatel.

Renovlies 150 gram aanbrengen nu €9,99 per m2

Renovlies, een populaire keuze voor wandafwerking, biedt zowel duurzaamheid als esthetiek aan binnenruimtes. Met een gewicht van 150 gram per vierkante meter, staat het bekend om zijn stevigheid en veelzijdigheid.

Of je nu een doorgewinterde klusser bent of een beginner in het doe-het-zelf avontuur, het aanbrengen van renovlies met precisie en vakmanschap vereist zorgvuldige planning en uitvoering.

In deze uitgebreide gids delen we alles wat je moet weten over het succesvol aanbrengen van renovlies met een gewicht van 150 gram per vierkante meter, van voorbereiding tot afwerking.

Wil je renovlies laten aanbrengen? Maak dan gebruik van onze aanbieding.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Stap 1: Voorbereiding is de sleutel tot succes

Voordat je begint met het aanbrengen van renovlies, is een grondige voorbereiding van het oppervlak essentieel voor een glad en professioneel resultaat.

Ontdek ook de de verschillen met renovlies behang van 200 gram.

Hier zijn de stappen die je moet volgen als doe-het-zelf-er:

 1. Reinig het oppervlak: Verwijder stof, vuil en eventuele oude behangresten grondig. Een schone ondergrond zorgt voor een betere hechting van het renovlies.
 2. Repareer oneffenheden: Vul gaten, scheuren en andere oneffenheden in de muur op met geschikt vulmiddel. Zorg ervoor dat het oppervlak volledig glad is voordat je verdergaat.
 3. Schuur de muur: Gebruik schuurpapier om eventuele ruwe plekken glad te maken en de muur licht op te ruwen. Dit zal de hechting van het renovlies verbeteren.
 4. Primer aanbrengen: Breng een geschikte primer aan op de muur om de absorptie te verminderen en de hechting te verbeteren. Laat de primer volledig drogen volgens de instructies van de fabrikant.

Lees ook: Renovlies 150 gram plakken

Stap 2: Het aanbrengen van het renovlies

Nu de voorbereiding is voltooid, is het tijd om het renovlies aan te brengen. Volg deze stappen voor een vlekkeloze installatie:

 1. Snijd het renovlies op maat: Meet de hoogte van de muur en snijd het renovlies op maat, waarbij je extra lengte aan de boven- en onderkant toevoegt om eventuele onregelmatigheden te dekken.
 2. Breng lijm aan op de muur: Gebruik een roller of kwast om een gelijkmatige laag behanglijm op de muur aan te brengen. Zorg ervoor dat de lijm gelijkmatig verdeeld is en werk in secties om te voorkomen dat de lijm opdroogt voordat je het renovlies aanbrengt.
 3. Plaats het renovlies op de muur: Plaats het gesneden stuk renovlies tegen de muur, beginnend vanaf de bovenkant. Druk voorzichtig op het renovlies en gebruik een behangspatel om eventuele luchtbellen glad te strijken.
 4. Trim overtollig materiaal af: Gebruik een scherp mes om het overtollige materiaal aan de boven- en onderkant van de muur af te snijden. Werk nauwkeurig om een nette afwerking te garanderen.

Lees ook: wat is renovlies voor behang?

Stap 3: Afwerking en nalopen

Na het aanbrengen van het renovlies is het tijd om de laatste hand te leggen aan het project:

 1. Laat het renovlies drogen: Laat het renovlies volledig drogen volgens de instructies van de fabrikant voordat je verdergaat met schilderen of verdere afwerking.
 2. Controleer op onvolkomenheden: Inspecteer het oppervlak zorgvuldig op eventuele luchtbellen, rimpels of losse randen. Indien nodig kun je deze voorzichtig gladstrijken met een behangspatel en extra lijm aanbrengen.
 3. Breng afwerklagen aan: Afhankelijk van je voorkeur kun je het renovlies schilderen in de gewenste kleur of een andere afwerking aanbrengen om het gewenste uiterlijk te bereiken.

Met deze uitgebreide gids ben je goed uitgerust om renovlies van 150 gram per vierkante meter met vertrouwen aan te brengen.

Door de juiste voorbereiding, zorgvuldige uitvoering en nauwkeurige afwerking kun je genieten van een professioneel ogend resultaat dat lang meegaat.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven