Een verfroller brengt verf aan op een muur bedekt met renovlies van 150 gram, terwijl een persoon de verf gelijkmatig verdeelt voor een professionele afwerking.

Renovlies 150 gram sauzen: Techniek en Beste Verf

Renovlies van 150 gram per vierkante meter is een uitstekende keuze voor wandafwerking vanwege zijn duurzaamheid en veelzijdigheid.

Het sauzen, oftewel schilderen, van renovlies vereist echter specifieke technieken voor een glad en professioneel resultaat.

Of je nu een ervaren schilder bent of nieuw bent in het doe-het-zelf avontuur, deze uitgebreide handleiding zal je begeleiden.

Ontdek elke stap van het sauzen van renovlies van 150 gram per vierkante meter, van voorbereiding tot de laatste verfkwaststreek.

Wil je renovlies laten sauzen? Maak gebruik van onze aanbieding.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Voorbereiding is de sleutel

Een goede voorbereiding van het renovlies oppervlak is essentieel voor een vlekkeloze schilderklus. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

 1. Reinig het oppervlak: Verwijder stof, vuil en eventuele oneffenheden van het renovliesoppervlak door het grondig schoon te maken met een vochtige doek.
 2. Controleer op gebreken: Inspecteer het renovliesoppervlak op eventuele scheurtjes, gaten of losse stukken. Repareer deze gebreken met geschikt vulmiddel en laat het drogen volgens de instructies van de fabrikant.
 3. Schuur het oppervlak lichtjes op: Gebruik fijn schuurpapier om het renovliesoppervlak lichtjes op te schuren. Dit zal de hechting van de verf verbeteren.
 4. Breng een primer aan: Breng een laag primer aan op het renovliesoppervlak om de absorptie te verminderen en de hechting van de verf te verbeteren. Laat de primer volledig drogen voordat je verdergaat.

Lees ook: Renovlies 150 gram kopen

Het sauzen van het renovlies

Nu het renovliesoppervlak goed is voorbereid, is het tijd om te sauzen. Volg deze stappen voor een professionele afwerking:

 1. Kies de juiste verf: Gebruik hoogwaardige muurverf die geschikt is voor renovliesoppervlakken. Kies indien mogelijk een verf met een matte of zijdeglans afwerking voor het beste resultaat.
 2. Roer de verf goed door: Roer de verf grondig door met een roerstokje om een gelijkmatige consistentie te verkrijgen.
 3. Breng de verf aan: Gebruik een verfroller om de eerste laag verf gelijkmatig aan te brengen op het renovliesoppervlak. Werk in lange, gelijkmatige banen en vermijd overlappende kwaststreken.
 4. Laat de verf drogen: Laat de eerste laag verf volledig drogen volgens de instructies van de fabrikant voordat je de tweede laag aanbrengt.
 5. Breng een tweede laag verf aan (optioneel): Indien nodig, breng een tweede laag verf aan voor een optimale dekking en een egale afwerking. Laat de verf opnieuw volledig drogen.

Dit zijn de gemiddelde kosten bij het huren van een schilder.

Afwerking en inspectie

Na het sauzen van het renovlies is het belangrijk om de afwerking te controleren en eventuele retouches uit te voeren:

 1. Controleer op onvolkomenheden: Inspecteer het geschilderde renovliesoppervlak zorgvuldig op eventuele oneffenheden, strepen of gemiste plekken. Werk deze bij met een kleine verfkwast indien nodig.
 2. Laat de verf volledig uitharden: Laat de geschilderde renovlieswand volledig uitharden voordat je meubels terugplaatst of andere decoratieve elementen toevoegt.

Met deze uitgebreide handleiding ben je goed uitgerust om renovlies van 150 gram per vierkante meter moeiteloos te sauzen en een professionele afwerking te bereiken.

Volg de stappen nauwkeurig en geniet van een prachtig geschilderde ruimte die lang meegaat. Je kunt door ons ook renovlies laten aanbrengen vanaf €9,99 per m2.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven