Een persoon repareert beschadigd renovlies van 150 gram per vierkante meter op een muur, terwijl behanglijm wordt aangebracht om het nieuwe stuk renovlies op zijn plaats te houden.

Renovlies 150 gram repareren: Tips voor het herstellen

Renovlies van 150 gram per vierkante meter is een duurzame en veelzijdige wandafwerkingsoplossing, maar soms kunnen er beschadigingen of oneffenheden optreden die reparatie vereisen.

Of het nu gaat om kleine scheurtjes, deuken of losse stukken, het repareren van renovlies kan gemakkelijk zijn met de juiste technieken en materialen.

In deze blog delen we handige tips en stappen voor het succesvol repareren van renovlies van 150 gram, zodat je jouw wanden snel weer in topconditie kunt brengen.

Wil je renovlies laten repareren? Neem dan contact met ons op.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Voorbereiding van het beschadigde gebied

Voordat je begint met repareren, is het belangrijk om het beschadigde gebied goed voor te bereiden:

  1. Reinig het oppervlak: Verwijder stof, vuil en eventuele losse stukken vliesbehang van het beschadigde gebied met een zachte borstel of doek.
  2. Vul eventuele scheuren of deuken op: Gebruik een geschikt vulmiddel om eventuele scheuren, deuken of gaten op te vullen. Zorg ervoor dat het vulmiddel goed hecht en glad wordt aangebracht.

Vind ook: Renovlies 150 gram specialist

Reparatie van het beschadigde gebied

  1. Aanbrengen van nieuw renovlies: Knip een stuk renovlies van 150 gram op maat, iets groter dan het beschadigde gebied. Breng behanglijm aan op de achterkant van het stuk renovlies en plaats het voorzichtig over de beschadiging.
  2. Strijk het renovlies glad: Gebruik een behangspatel of zachte borstel om het renovlies glad te strijken en eventuele luchtbellen te verwijderen. Werk vanuit het midden naar buiten toe om een gelijkmatige verdeling te garanderen.
  3. Laat het drogen: Laat het gerepareerde gebied volledig drogen volgens de instructies van de fabrikant voordat je verder gaat met schilderen of het aanbrengen van decoratieve afwerkingen.

Met deze tips kun je zelf behang verwijderen.

Afwerking en overschilderen (optioneel)

Als het reparatiegebied volledig droog is, kun je overschilderen met de gewenste kleur of afwerking.

Breng een primer aan op het gerepareerde gebied voordat je gaat schilderen om een goede hechting te garanderen.

Tips voor een succesvolle reparatie

  • Gebruik hoogwaardige behanglijm en gereedschappen voor een betere hechting en afwerking.
  • Werk langzaam en voorzichtig om luchtbellen en rimpels te voorkomen tijdens het aanbrengen van het renovlies.
  • Controleer regelmatig op droging en volg de instructies van de fabrikant voor optimale resultaten.

Met deze tips en stappen kun je renovlies van 150 gram gemakkelijk repareren en jouw wanden snel weer in perfecte staat brengen.

Of het nu gaat om kleine beschadigingen of grotere reparaties, met de juiste aanpak kun je jouw wanden weer als nieuw laten uitzien.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven